Doesburg

Doesburg wil een duurzame gemeente zijn. Daarom hebben het college en de raad de ambitie uitgesproken om in 2050 een duurzame en energieneutrale gemeente te zijn. De gemeente werkt hard om deze doelstelling te behalen. Dat doen we samen met gemeenten in de regio en met diverse maatschappelijke organisaties.

 

Doesburg geeft steun bij verduurzaming woning

Wat gaan we doen?

20 particuliere woningeigenaren in Doesburg bieden we – tegen een verlaagd tarief - een Energieadvies op maat aan - én begeleiding (van A tot Z) aan door onze Liemerse energieadviseurs.

Waarom een Energieadvies op maat?

  • Energiebesparing is de eerste stap in het verduurzamen van een huis. De energie die we niet of minder gebruiken hoeven we ook niet op te wekken.
  • Particuliere woningeigenaren worden geconfronteerd met stijgende energierekeningen.
  • Meer en meer eigenaren willen best (duurzame) maatregelen nemen maar zitten niet op advies alleen zitten te wachten. Een advies alleen is onvoldoende.  Eigenaren willen een oplossing voor hun stijgende energierekening (ook richting: nul op meter, van gas af….) én daarbij van A tot Z ontzorgd worden. 

Gemeente Doesburg wil woningeigenaren stimuleren en ondersteunen om hun huis te verduurzamen. Dit is een van de acties om dat te doen. U kunt voor de financiering van de maatregelen ook gebruik maken van de duurzaamheidslening die de gemeente aanbiedt.

Lees meer over het Energieadvies op maat

 

Doesburg geeft steun bij verduurzaming van woonhuis monumenten  

Voor bijna alle monumenten in de binnenstad is verduurzaming een vaak specialistische opgave die bestaat uit maatwerk en kennis van bijzondere materialen en technieken vereist. Wij hebben samen met de Monumentenvereniging en Energie in Erfgoed geregeld dat eigenaren van een woonhuis monument een energiescan kunnen laten uitvoeren van hun monument tegen gereduceerd tarief.

Als eigenaar van een woning tevens een monument zijnde kunt u tegen gereduceerd tarief een energiescan laten maken van uw monument. Daarna krijgt u een verduurzamingsadvies op maat. Het advies maakt duidelijk wat de logische stappen zijn om het monument te verduurzamen. De kosten van € 450,- betaalt u in eerste instantie zelf. U krijgt een bedrag van € 250,- terug als u binnen twee jaar een verduurzamingsinvestering doet van minimaal € 1.000,-. Dat is toch mooi meegenomen.

De gemeente Doesburg heeft voor het maken van de energiescans een samenwerking met het adviesbureau Energie in Erfgoed. Medewerkers van dit bureau nemen met u contact op voor het maken van een afspraak. Deze aanbieding geldt voor de eerste 20 aanmeldingen.

Lees meer over de energiescan voor woonhuismonumenten

 

Winst uit je woning

De gemeente Doesburg streeft naar een lager energiegebruik. Het isoleren van de woning of het plaatsen van zonnepanelen betekent een flinke besparing op uw energierekening én verbetert het wooncomfort. Het Energieloket organiseert daarom voor woningeigenaren in de gemeente een gezamenlijke inkoopactie met Winst uit je woning. 

Schrijf u geheel vrijblijvend in en ontvang een onafhankelijk advies op www.liemersenergieloket.nl/winstuitjewoning