Zevenaar

 100% aardgasvrijOp weg naar 100% aardgasvrij

Nederland gaat aardgasvrij wonen!

De ambitie van Zevenaar is om in 2040 aardgasvrij te zijn. Bij verbranding van fossiele brandstoffen komt CO₂ vrij. Dit is een van de veroorzakers van de klimaatverandering die we juist tegen willen gaan. Aardgas is zo’n fossiele brandstof. Op dit moment zijn bijna alle Nederlandse huizen nog aangesloten op het aardgasnet. Samen zorgen ze voor flinke CO₂-uitstoot. We moeten onder andere stoppen met het gebruik van aardgas om de Nederlandse klimaatdoelen te kunnen halen. Dit betekent dat we alternatieven gaan gebruiken voor het koken op aardgas en verwarmen van woningen en gebouwen.

Hoe gaan we ervoor zorgen dat we aardgasvrij kunnen wonen?

Om bestaande woningen duurzaam te maken of toekomstbestendig nieuw te bouwen moeten we beginnen met besparen. Daarnaast is kennis nodig over de duurzame energiebronnen die lokaal aanwezig zijn en over de benodigde energienetwerken voor elektriciteit, warmte en groen gas. Samen met de netbeheerder brengen we in kaart welke alternatieven in de regio aanwezig zijn en een mogelijk alternatief voor aardgas zijn. Wij bekijken hoe dit binnen het duurzaamheidsprogramma van de gemeente past. Daarnaast gaan we met verschillende partijen om tafel om tot een plan te komen en vragen we u om mee te denken in de totstandkoming van de warmtevisie, een eerste stap richting aardgasvrij.

Wat kunt u nu al doen?

Het realiseren van de ambitie van Zevenaar om in 2040 aardgasvrij te gaan wonen en werken doen we samen. Overweegt u op dit moment een nieuwe CV-ketel aan te schaffen? Misschien is dit het moment om een alternatief te kiezen waarmee u voorbereid bent op de toekomst. U kunt uw huis ook beter isoleren of bijvoorbeeld zonnepanelen aanschaffen. Dit kunt u alleen doen of met de hele straat. Als u plannen heeft om een woning te kopen of een woning te bouwen, kunt u om kosten op de langere termijn te besparen nu al kiezen voor betere isolatie en voor een alternatief voor aardgas om uw woning te verwarmen. Het Liemers Energieloket kan u verder helpen via 085 303 06 70 (ma t/m vr van 9.00 - 17.00 uur).

Vragen?

Heeft u vragen of wilt u meer informatie over aardgasvrij, het beleid van de gemeente met betrekking tot aardgasvrij wonen of hoe u zich kunt voorbereiden? Bekijk dan de antwoorden op de meest gestelde vragen rondom dit onderwerp.

 

Grootschalige inkoopactie Winst uit je woning

Winst uit je woning

De gemeente Zevenaar organiseert in samenwerking met het Liemers Energieloket en Winst uit je woning wederom een grootschalige advies- en inkoopactie. Tijdens de actie wordt met een grote groep huiseigenaren ingekocht waardoor de voorwaarden van isolatieglas en zonnepanelen gunstig zijn en de prijzen scherp. Door alleen samen te werken met leveranciers die voldoen aan strenge voorwaarden, worden kwaliteit, service en garantie gewaarborgd. U kunt zich tot 31 mei 2019 vrijblijvend inschrijven op www.liemersenergieloket.nl/winstuitjewoning.

Bezoek de informatiebijeenkomst

Om u persoonlijk over deze actie te informeren nodigen wij u ook graag uit op een informatieavond. Deze vindt plaats op woensdag 24 april in De Griethse Poort (Oude Doesburgseweg 24). De avond start om 19:30 uur, met inloop en een kop koffie vanaf 19:00 uur. Van 19:30 tot 20:30 uur krijgt u informatie over gezamenlijke inkoop van woningisolatie. De presentatie over zonnepanelen start om 20:30 uur, u kunt dan aansluiten.

 

Winst uit je woning

De gemeente Zevenaar streeft naar een lager energiegebruik. Het isoleren van de woning of het plaatsen van zonnepanelen betekent een flinke besparing op uw energierekening én verbetert het wooncomfort. Het Energieloket organiseert daarom voor woningeigenaren in de gemeente een gezamenlijke inkoopactie met Winst uit je woning. 

Schrijf u geheel vrijblijvend in en ontvang een onafhankelijk advies op www.liemersenergieloket.nl/winstuitjewoning