Doesburg geeft steun bij verduurzaming van woonhuis monumenten

Datum: 
24/05/2019

Voor bijna alle monumenten in de binnenstad van Doesburg is verduurzaming een vaak specialistische opgave die bestaat uit maatwerk en kennis van bijzondere materialen en technieken vereist. De gemeente Doesburg heeft samen met de Monumentenvereniging en Energie in Erfgoed geregeld dat eigenaren van een woonhuis monument een energiescan kunnen laten uitvoeren van hun monument tegen gereduceerd tarief.

Als eigenaar van een woning tevens een monument zijnde kunt u tegen gereduceerd tarief een energiescan laten maken van uw monument. Daarna krijgt u een verduurzamingsadvies op maat. Het advies maakt duidelijk wat de logische stappen zijn om het monument te verduurzamen. De kosten van € 450,- betaalt u in eerste instantie zelf. U krijgt een bedrag van € 250,- terug als u binnen twee jaar een verduurzamingsinvestering doet van minimaal € 1.000,-. Dat is toch mooi meegenomen.

De gemeente Doesburg heeft voor het maken van de energiescans een samenwerking met het adviesbureau Energie in Erfgoed. Medewerkers van dit bureau nemen met u contact op voor het maken van een afspraak. Deze aanbieding geldt voor de eerste 20 aanmeldingen.

Lees meer over de energiescan voor woonhuismonumenten op deze website