Op weg naar aardgasvrij in Angerlo

Datum: 
29/01/2019

De komende jaren krijgt een groot gedeelte van Angerlo een opknapbeurt. De riolering wordt vervangen en hiermee wordt ook de openbare ruimte aangepakt. Denk aan straatverlichting, het afvoer van regenwater en openbaar groen. Inwoners van Angerlo kennen hun dorp het best. Daarom nodigt de gemeente Zevenaar hen uit om mee te denken. Wat is er nu goed in de buitenruimte, wat kan er beter?

Vanwege de geplande werkzaamheden bekijken we ook hoe Angerlo aardgasvrij kan worden. In het klimaatakkoord is afgesproken dat in 2050 alle woningen in Nederland aardgasvrij zijn. Dit betekent dat woningen geen aardgas meer kunnen afnemen voor bijvoorbeeld verwarming en koken. Stap voor stap, wijk voor wijk, wordt ook Zevenaar aardgasvrij. Kan Angerlo aardgasvrij worden? Dat onderzoeken we graag samen met de inwoners van het dorp.

Inloopbijeenkomst 18 februari in Angerlo

Op maandag 18 februari is er tussen 15 en 21 uur een inloopbijeenkomst in dorpshuis de Meent in Angerlo. Inwoners kunnen binnenlopen op het moment dat het hen het beste schikt en krijgen uitleg over wat een aardgasvrij dorp betekent en wat hiervoor nodig is. Wat zijn bijvoorbeeld alternatieven voor aardgas voor verwarming van uw woning? Omdat nog niet op alle vragen een antwoord is, inventariseren we graag wat er leeft.

Voor meer informatie over de bijeenkomst kunt u contact opnemen via aardgasvrij@zevenaar.nl