Subsidie energiebesparing voor VvE's wijzigt op 4 april 2018

Datum: 
21/03/2018

Gaat u als Vereniging van Eigenaren (VvE) voor uw gebouw en appartement(en) maatregelen nemen voor energiebesparing? Vraag dan de Subsidie energiebesparing eigen huis aan.  VvE’s kunnen nog gebruik maken van de regeling tot en met 2018. De regeling wordt met ingang van 4 april 2018 gewijzigd voor verenigingen.

Het subsidiebudget voor het nemen van energiebesparende maatregelen gaat omhoog tot € 12 miljoen. Voor een energiedisplay of slimme thermostaat is € 100 beschikbaar.

Er komt ook subsidie beschikbaar voor een energieadvies wanneer de vereniging geen energiebesparende maatregelen gaat uitvoeren. Als een vereniging besluit het energieadvies uit te voeren, dan moeten er minimaal 2 energiebesparende maatregelen nemen. De uitvoerperiode hiervoor wordt verlengd van 12 maanden naar 5 jaar.

En de uitvoerperiode voor het zeer energiezuinig pakket wordt verlengd van 12 naar 24 maanden.

Kijk voor meer informatie op https://www.rvo.nl/subsidies-regelingen/subsidie-energiebesparing-eigen-...

Subsidie energiebesparing voor eigenaar-bewoners

De wijzigingen gelden vooral voor Verenigingen van Eigenaren (VVE's). Voor eigenaar bewoners is de regeling gesloten, maar wordt de uitvoerperiode voor het zeer energiezuinig pakket verlengd van 4 naar 8 maanden.