Succesvolle inkoopactie voor zonnepanelen en woningisolatie is bijna afgerond

Datum: 
03/07/2019

Begin april 2019 is het Liemers Energieloket in samenwerking met Winst uit je woning en de gemeente Zevenaar de advies- en inkoopactie voor zonnepanelen, vloerisolatie, spouwmuurisolatie en isolatieglas gestart. Om bewoners te attenderen op deze actie werd er een brief gestuurd naar ruim 8.000 bewoners met een koopwoning. Na ruim 3 maanden en 160 adviezen aan huis loopt de actie op zijn einde.

Waarom investeren in zonnepanelen?

U kunt een compleet geïnstalleerd en werkend zonne-energiesysteem al voor € 3.000, aanschaffen. Dit systeem is in 6 tot 8 jaar terugverdiend en gaat minimaal 25 jaar mee. Een groot voordeel is dat u de 21% btw op de aanschaf terugkrijgt van de Belastingdienst.

Isolatie voor meer wooncomfort

Met vloerisolatie wordt er energie bespaard én het huis een stuk comfortabeler. Omdat de vloer warmer blijft, is er minder last van koude voeten en tocht. Ook voorkomt het eventueel vochtproblemen vanuit de kruipruimte. Spouwmuurisolatie levert veel op en kost relatief weinig. Met het plaatsen van HR++ glas in een hoekwoning bespaart u gemiddeld € 250,- tot € 350,- per jaar. Uiteraard is de prijs sterk afhankelijk van de hoeveelheid ruiten die u wenst te vervangen en uw specifieke voorkeuren. Winst uit je woning informeert bewoners hierover tijdens een bezoek aan huis.

Inwoners met interesse in woningisolatie en/of zonnepanelen kunnen zich tot eind juli via www.liemersenergieloket.nl/winstuitjewoning aanmelden voor de actie.