Slimme kleine huurwoning

Nieuwe ontwikkeling: het HABhuis

Samen met een vernieuwende vastgoed ontwikkelaar werkt woonstichting Vryleve aan de ontwikkeling van slimme, kleine goedkope huurwoningen. Hun drijfveer is versneld goedkope, duurzame en bovendien comfortabele woningen voor één- en tweepersoons huishoudens te bouwen.

Het mooie van de slimme woning is dat hij laag in huur ligt en zelfvoorzienend is wat betreft de energievraag. Dit betekent dat de bewoners nagenoeg geen kosten voor energie hebben! Met het gericht plaatsen van zonnepanelen wordt voor een cluster woningen genoeg energie opgewekt om alle woningen van elektra te voorzien. De niet direct gebruikte opgewekte energie wordt opgeslagen in een centrale accu, voor later gebruik. De totale woonlasten worden daardoor drastisch minder in deze nieuwe moderne vorm van wonen.

Momenteel wordt een model uitgewerkt voor bouw van ongeveer 25 slimme kleine woningen op een bouwrijpe kavel van Vryleve in Tolkamer. De gemeente Zevenaar is enthousiast over het concept, ook de Huurdersbelangenvereniging en het Bewonersplatform Lobith Tolkamer hadden na de eerste presentatie in mei 2016 een hele positieve eerste indruk.

Lees meer op de website van woonstichting Vryleve

Impressie slimme woning