Stroomlijners

In het project Stroomlijners bouwen 15 jongeren van de 2 middelbare scholen in Duiven en Zevenaar (het Candea college en het Liemers college) - samen met Groene Allianties de Liemers en HOPE-XXL - een App waarmee jongeren zelf thuis in hun woning energie kunnen gaan besparen.

In de App - die zij dus zelf bouwen! - vinden ze tips en praktische voorbeelden die helpen om thuis energie te besparen. Met de App kunnen ze het energieverbruik van de eigen woning gaan volgen en kunnen ze in contact komen met ondernemers in de Liemers die producten en diensten aanbieden die helpen ‘verduurzamen’, zoals isolatiemateriaal of ledverlichting.

De jongeren kunnen met deze App zich inzetten om energie - en dus kosten - te besparen, maar ze sluiten met hun ouders wel een contract af, zodat een deel van de bespaarde kosten teruggaat naar de jongeren: slim goed geld verdienen! Ze kunnen dat contract overigens ook sluiten met de buurman of familieleden, zodat jongeren ook daar zich in kunnen zetten om energie te besparen maar er ook een zakcentje aan gaan verdienen.

Stroomlijners